Parents

Parents

Theatermaker/acteur/muzikant Tom Vermeir boog zich met een aantal jongeren uit de ateliers van KOPERGIETERY over het gegeven ‘generaties’.

Wat gebeurt er als tieners in de huid kruipen van hun ouders?
En wat als volwassen acteurs de rol krijgen van hun puberende kinderen?

Het resultaat zet in de verf hoe kinderachtig volwassenen soms omgaan met de dingen. En hoe rijp de blik van jongeren kan zijn…

Een voorstelling over hoe tragisch en tegelijk komisch of absurd het leven kan zijn. Een voorstelling ook over hoe mensen – jong en oud – zich tegenover elkaar gedragen.
 

concept & regie:  Tom Vermeir
met: Celine Algoed, Zahna Angenon, Simon Baetens, Nona Demey, Ezra Fieremans, Flor Van Severen, (atelierjongeren) en Herwig Deweerdt, Ludo de Jager, Olivier De Smet, Dirk De Strooper, Anja Van Riet
dramaturgie: Mieke Versyp, Lotte De Vuyst
decor: Karel Vanhooren  
kostuums: Lien Van Wemmel
advies choreografie: Oliver Roels, Charlotte Dhaenens
productieleiding: Karel Clemminck
techniek: Jeroen Doise, Korneel Moreaux
met dank aan: Wouter Bruneel, Bernadette Damman, Monique Leys
i.s.m. vzw Dead Legends en vzw WORTEL
met de steun van Stad Gent

Tom Vermeir (°1976) studeerde af aan Conservatorium Gent, en stichtte vervolgens het jeugdtheater-gezelschap Gordijnen voor Konijnen. Hun eerste voorstelling ‘3 Musketiers’ werd geproduceerd in samenwerking met KOPRERGIETERY. Dit gezelschap werd later herdoopt tot TONIC, dat onder meer de voorstellingen ‘TIC’ en ‘King Lear’ (i.s.m. NTGENT) produceerde. Daarnaast werkte Tom in meerdere producties en projecten van De Volders gezelschap Ceremonia. Tom maakt ook deel uit van de band A Brand, die inmiddels 4 albums uitbracht. De laatste ‘Future You’ verscheen in februari dit jaar. Op dit moment speelt Tom in ‘De Pijnders’, een nieuwe voorstelling van Arne Sierens.