Bestorm

Bestorm

Een nieuwe voorstelling van Joost Vandecasteele, zeer los gebaseerd op ‘De Storm’ van William Shakespeare.
 
Er is een planeet met mensen, monsters en mensmonsters.
Een magische mysterieuze plek waar de natuurwetten niet werken. 
Maar dit is geen eiland ergens in een oceaan.
Deze plek is niet te bereiken met een vliegtuigcrash of een ronddobberende boot.
Om deze planeet te vinden, moet je verder dan ooit iemand is geraakt.
En enkel als je het meest vreemde aanvaardt, 
is er een kleine kans dat je deze planeet ooit verlaat.
 
 
‘BESTORM’ wordt geen klassieke bewerking van een klassieker, maar een werkelijk onwerkelijke trip naar een plek tussen fantasie en fantasy.
IN DE PERS

"Een poëtische, inventieve en spacy versie van The Tempest.  … Live animatie, figuren, spel en licht houden het publiek in de ban, met als hoogtepunt de scène van de storm zelf, groots in beeld gebracht met minimale middelen. Intussen slaagt Vandecasteele er in om (op rijm!) om relevante dingen te zeggen… in dit kraakheldere verhaal." DE MORGEN, E. Coussens

EEN PRODUCTIE VAN Beeldsmederij De Maan
TEKST: Joost Vandecasteele zeer vrij naar ‘De Storm’ van W. Shakespeare
VAN/MET: Joost Vandecasteele, Dirk van Dijck, Hanne Timmermans, Paul Contryn, Stef De Paepe, Steven Brys, Stéphane Vloebergh en Dominique Defossez

Age
8+

JOOST VANDECASTEELE is auteur, theatermaker, komiek en columnist. Als theatermaker was hij jarenlang verbonden aan theatercollectief Abattoir Fermé. Hij creëerde ‘comedyshows’ Sparta 2000 (winnaar Theater aan Zee) en 'Otaku' voor Kaaitheater (geselecteerd voor Het Theaterfestival 2010). Hierna volgde nog ‘In onaanvaarbare staat’. Voor jeugdtheaterhuis BRONKS werkte hij mee aan ‘Sorry voor alles’ en voor Het Paleis aan ‘De wereld volgens lang, dik en dom’.

Als schrijver geldt hij als één van de innovatiefste pennen in de Vlaamse literatuur. Van zijn hand kwam 'Nooit meer vrede', 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij', 'Opnieuw en opnieuw en opnieuw', ‘Massa’ en ‘Vel’. Hij won de Vlaamse Debuutprijs 2010 en de Brandende Pen voor Beste Nederlandse Kortverhaal.
Samen met Pieter Van Hees schreef hij voor Canvas de absurde tv-reeks 'Generatie B'.