Anansi

Anansi

beeldsmederij De maan
8+
Tour dates
Geen voorstellingen gevonden

Voorbije speeldata

Geen voorstellingen gevonden
Hide tourdates
Uit

Een surrealistisch sprookje vol muziek en vertelplezier!
Een verhaal in de beste traditie van storytelling.

Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen? 

Hij is zowel schelm als egoïst, die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw Akuba of een van zijn vele kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. “Eerst het vreten en dan de moraal”, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht...

Jeroen Theunissen (bekend van de romans ‘De omwegen’ en ‘Jouw huid’ en van Compagnie Cecilia) en Gorges Ocloo bewerken verhalen uit de Anansi-cyclus tot een vertelling vol humor, reflectie en inzicht over ons maatschappelijk functioneren. 

Beeldsmederij DE MAAN zet al langer in op artiesten met een migratie-achtergrond. Ze brengen telkens nieuwe mythes en verhalen binnen. Regisseur/acteur/componist Gorges Ocloo (sterspeler in ‘Wat is de Wat’ van hetpaleis en componist/muzikant in FUTUR SIMPLE van DE MAAN) regisseert rasvertelster Ineke Nijssen, geflankeerd door Owen Weston, die de vertelling live van muziek voorziet.

Hij regisseert rasvertelster Ineke Nijssen, geflankeerd door Paul Contryn, die magische dierenfiguren tot leven wekt en Owen Weston, die de vertelling live van muziek voorziet.

3

In de voorstelling wordt behoorlijk tot veel tekst gebruikt.
De taal begrijpen is belangrijk om te volgen.

REGIE Gorges Ocloo
SPEL Ineke Nijssen
TEKST Jeroen Theunissen, Gorges Ocloo
ARTISTIEK ADVIES Stef De Paepe
BEELD Davey Snoek
MUZIEK Owen Weston, Ineke Nijssen, Gorges Ocloo
LICHTONTWERP EN TECHNIEK Stéphane Vloebergh, Dominique Defossez
MET DANK AAN Davey Snoek, Katinka Heremans, Paul Contryn

Articles & interviews
In de pers

Gorges Ocloo is een van de hardest working men in showbusiness, met vijf producties dit seizoen. Niet slecht voor een jongen die op zijn twaalfde vanuit Ghana in Genk belandde en last heeft van stotteren, dyslexie en bipolariteit. ‘Dit had ik nooit durven te dromen.’