JEF festival: Masterclass Bioscoopologie

JEF festival: Masterclass Bioscoopologie

JEF Festival
Tour dates
No shows found

Previous dates

No shows found
Hide tourdates
Uit

Krokusvakantie? Dat betekent JEF festival, hét festival voor jeugdfilm en nieuwe media.
Van 19.02 tot 06.03 kan je (o.a.) in Gent terecht voor een fijn programma aan de nieuwste films, workshops, audiovisuele installaties voor en door kinderen en jongeren. Het thema van deze festivaleditie is wetenschap: verre planeten bespieden, experimenteren met special effects en het geheim van filmmagie achterhalen. Alle info vind je op JEFfestival.be.

KOPERGIETERY zet voor JEF opnieuw haar CinéRABOT-deuren open voor twee familiefilms aangevuld met een heuse workshop ‘Bioscoopologie’!

NAMIDDAGFILMDe Gebroeders Schimm (9+)
++ info & tickets HIER

Deelnemers aan de middagsessie 'Bioscoopologie' kunnen na hun masterclass nog tijdig aansluiten bij deze film! (mits reservatie)

AVONDFILMShadow Game
++ info & tickets HIER

MASTERCLASS 'BIOSCOOPOLOGIE' (volzet)

Waarom bewegen acteurs zo grappig in een stille film? Hoe klonk de eerste ontploffing in een geluidsfilm? Wat zou Batman zijn zonder green-screen? Vroeg je je het als rasechte filmfan ook al af? Goed nieuws! In de Masterclass ‘Bioscoopologie’ kan je hierrond experimenteren. Professor Anke Brouwers en filmonderzoeker Lennart Soberon nemen je mee op een avontuurlijke tijdreis door de geschiedenis van de film. 

De masterclass volg je volgens leeftijdscategorie:
- 10u tot 11u30: 6 tot 9 jaar
- 12u30 tot 14u: 9 tot 12 jaar

++ eenheidsprijs: 5 euro
++ VOLZET