#BIAS

#BIAS

PlayField.
Calendrier de tournée
Geen voorstellingen gevonden

Voorbije speeldata

Geen voorstellingen gevonden
Hide tourdates
Uit

playField. is een jong innovatief kunstcollectief opgericht door Lana Schneider, Marthe Schneider en Tim De Paepe. Ze ontwikkelen interactieve, op nieuwe technologie gerichte theaterinstallaties die de grens tussen speler en kijker opheffen. Als publiek bepaal je mee de uitkomst.  

Voor Festival Digital nodigen we ze uit met deel I en II uit hun Big Data Trilogie: #1 Hollow #2 Bias. playField. laat je als publiek op speelse wijze nadenken over de impact van data en digitalisering op onze maatschappij en op onszelf. We leven in tijden waar technologie sneller evolueert dan de gemiddelde persoon aankan. Met deze trilogie richt playField. onze aandacht op ‘big data’ die veelvuldig aanwezig zijn in ons dagelijks leven, zonder dat we het goed en wel beseffen.  

 

#BIAS
Waar het eerste deel, #HOLLOW, focust op het vrijgeven van persoonlijke informatie, gaat het tweede deel #BIAS over de futiliteit van die persoonlijke informatie. Wat zijn al onze individuele keuzes (onze persoonlijke informatie) eens ze in een big data set terechtkomen? Niets meer dan cijfertjes. Niets meer dan eentjes en nulletjes... 

In #BIAS gaat playField. met de toeschouwers op zoek naar hoe ze de individuele keuzes van alle toeschouwers kunnen reduceren naar datgene wat zij voor een computer zijn: een code die hun keuzes blootlegt en dus hun 'identiteit'. Samen creëer je dus een algoritme. En eens dit algoritme in werking, wordt de impact op jezelf en de anderen merkbaar. 
Maar zijn de individuele keuzes die we maken niet net wat ons onderscheidt van de rest? Of is die mogelijkheid niet meer dan een illusie? 

 

 
Vooraf inschrijven noodzakelijk! 
max. 16 deelnemers 
taal: Engels

CONCEPT & SCENOGRAFIE: playField.
PERFORMANCE: Carine Van Bruggen & Mitch Vanlandeghem, Trine Thielen & Mathilde Strijdonk 
COPRODUCTION: VIA ZUID talentontwikkeling & Cultura Nova Festival