In Stukken

In Stukken

Ineke Nijssen & Hendrik Van Doorn/TAZ
Calendrier de tournée
Geen voorstellingen gevonden

Voorbije speeldata

Geen voorstellingen gevonden

Theatermakers Ineke Nijssen en Hendrik Van Doorn waren vaste spelers binnen tg Ceremonia, het theatergezelschap rond kunstenaar Erik De Volder. De Volder overleed in 2010 , maar zijn bijzondere theaterwerk zal nog lang blijven nazinderen.

Met In Stukken dompelden Ineke en Hendrik zes kinderen, die tot dan toe nog nooit op een podium hadden gestaan, onder in de ‘Volderiaanse’ aanpak. Met de typische ingrediënten van een Ceremonia-productie, nl. het fysieke en expressionistische spelen in een doorwrochte geknede taal, brengen ze binnen In Stukken tekstselecties uit de indringende voorstelling Nachtelijk Symposium afgewisseld met sterk beeldende scènes.

Nachtelijk Symposium werd voor het eerst opgevoerd in1994. Het betreft in het kort een tragedie over een ontwrichte familie waarbinnen het plan tot moord op de afwezige, gevreesde vaderfiguur gesmeed wordt. Net de bizarre combinatie van kinderen met dit donker treurspel in een bevreemdende taal en beeld, levert een even ontroerend als wreed stuk op.

De voorstelling werd afgelopen zomer gecreëerd voor en gepresenteerd op festival Theater Aan Zee in Oostende.

EEN PRODUCTIE VAN Theater Aan Zee 
REGIE & DRAMATURGIE: Ineke Nijssen en Hendrik Van Doorn
SCENOGRAFIE: Geert Vanoorlé
SPEL: Mattis Dah Dah, Jozef Gaspar, Antonio Istrate, Cheyenne Nassel, Maya Rogge, Merith Verhoest
BEGELEIDING KINDEREN: Silke Thorrez
MET DE STEUN VAN vzw het KIP