BLAUWE MAANDAG * ESINAM

BLAUWE MAANDAG * ESINAM

Handelsbeurs & KOPERGIETERY
XL
Calendrier de tournée
Aucune émission trouvée

Dates passées

Aucune émission trouvée
Hide tourdates
Uit

Op deze Blauwe Maandag krijg je op verrassende wijze inkijk in het leven, werk en ziel van een artiest. Deze intieme theatrale concertreeks geeft muzikanten de kans om zich te tonen als nooit tevoren, recht uit het hart. Maak op deze editie kennis met de multi-instrumentaliste Esinam Dogbatse.

Wie Esinam al solo aan het werk zag, weet dat een concert van haar sowieso al een reis op zich is. Elke keer creëert ze een compleet eigen muzikale wereld, waarin ze improvisaties op dwarsfluit, traditionele Afrikaanse percussie, elektronische samples en soulvolle zang naadloos verweeft tot een caleidoscopisch klankentapijt.

Tijdens deze Blauwe Maandag neemt ze je nog dieper mee in haar universum. Met live muziek en persoonlijke verhalen vertelt ze over de groei van haar rijk geschakeerde muzikale identiteit. 

  • Over Ghana, het land waar het roots liggen en waar ze zoveel zintuiglijke herinneringen aan heeft die je mee met haar kan proeven. 
  • Over hoe ze met haar muziek voorouderlijke en futuristische invloeden met elkaar wil verbinden, en zo verleden en heden wil verzoenen. 
  • Over de vele contrasten en dualiteiten die in haar muziek vervlochten zitten: licht tegenover schaduw, aardse dansgrooves tegenover luchtige droommelodieën, en uitbundige vreugde tegenover de melancholie en nostalgie van een ontworteld bestaan. 
  • Over hoe kunst en muziek de horizonten van haar geest geopend hebben en ze dat zelf verder wil doorgeven.

Een uniek concertje recht naar het hart. 

Dit concert maakt deel uit van de intieme theatrale concertreeks Zoete Zondag/Blauwe Maandag. Deze namiddagen/avonden vinden afgewisseld plaats in de Handelsbeurs en KOPERGIETERY.

TICKETPRIJZEN: 13/8 euro
Voor dit concert kan je geen Koperen loper inzetten.