Ruzie

Ruzie

Theater Artemis & Theater Basel
6+
Calendrier de tournée
Aucune émission trouvée

Dates passées

Aucune émission trouvée
Hide tourdates
Uit

Waar slaat dit op? Hoezo heet ik ‘Ruzie’? En waarom die 6+? En wie zegt er eigenlijk dat ik een voorstelling ben? Hallo?! Wie heeft dit hierboven geschreven?

En stop eens met dat irritante lezen! Ik ken jou helemaal niet en wil jou ook niet kennen. Laat me met rust! Stop met lezen! Ook niet lezen dat hier staat dat ik wil dat je stopt met lezen! Wat snap je nu niet? Ben je dom of zo?
Ik heb hier helemaal geen zin in. Straks wil je me ook nog zien. Wel, echt niet. Maak zelf maar een voorstelling als je daar zin in hebt. Wegwezen! Maak dat je wegkomt! Hop!

2

In de voorstelling wordt (een beetje) tekst gebruikt.
De tekst begrijpen is nuttig maar niet noodzakelijk om te volgen.

EEN PRODUCTIE VAN Theater Artemis & Theater Basel

REGIE Jetse Batelaan
CAST Elias De Bruyne, Marie Groothof, Tessa Jonge Poerink
KOSTUUMS Viktoria Semperboni
MUZIEK Toben Piel

DECOR Marloes en Wikke
DRAMATURGIE Niels Nuijten
REGIE ASSISTENT Franz Broich

COPRODUCTIE Theater Artemis & Theater Basel
DANK AAN Fabian Dämmich, Marie Löcker, Antoinette Ullrich

 

IN DE PERS

**** “De nieuwe voorstelling ‘Ruzie’ van Jetse Batelaan, pluist prachtig uit hoe banale irritaties tot slopende conflicten kunnen leiden.” NRC

“Sssst, kinderen! Ruzie op podium is slapstick.” BRABANTS DAGBLAD

“Wat de letterlijk duizeligmakende klucht Ruzie in ieder geval duidelijk maakt, is hoe ruziënde volwassenen aantonen dat kinderachtig gedrag zeker niet aan kinderen is voorbehouden.” THEATERKRANT.NL

Jetse Batelaan is theatermaker en sinds 2013 artistiek leider van het Nederlandse topgezelschap Theater Artemis. Met titels als ‘Pas als zaagsel krijgt een boom applaus’, ‘Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt’ of ‘Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet’ bouwde hij gestaag aan een opzienbarend oeuvre van absurd-komische voorstellingen met een filosofische inslag. Enkele van zijn bejubelde en geprezen voorstellingen waren ook te zien in de Kopergietery, zoals ‘De man die alles weet’, ‘De onzichtbare man’ en ‘Het dier, het dier en het beestje’. Vorig seizoen co-presenteerden we samen met NTGent ook ‘Het einde van het begin van het einde’.