Kapot

Kapot

Tuning People
6+
Tour dates
No shows found

Previous dates

No shows found
Hide tourdates
Uit

Een dansvoorstelling over het grote en kleine mislukken.

Je kan alle mogelijke kanten uit, maar toch kies je de verkeerde richting. Je stapt, kijkt, je glijdt uit of valt over een steen. Je benen lopen, rennen, hollen, draven tot je glibbert en dribbelt of drentelend slentert. Je probeert te bewegen, maar je plakt vast.
Je gaat, je begaat, je begaf en bent bekaf. Je zit in de knoop, net als je veters. Je voelt je een leegfanter, een slamzwans en laplopernietsnut. Je galoppeert je eigen weg voorbij. Je schraapt, gaapt, raapt kapt, krabt, krabbelt, schrapt, scharrelt, grabbelt en grapt tot je krakt.

In Kapot dansen drie figuren een parcours vol woorden, ritme en melodie. Kleine misstappen monden uit in een ravage. Bewegingen resulteren in ‘spoken word’, poëzie en rap. Kapot is een ode aan de kunst van het falen. Fouten en vergissingen dwingen je om creatief naar oplossingen te zoeken.

Kapot is een dansvoorstelling voor kinderen waarin taal centraal staat. Hiervoor schrijft Freek Mariën een tekst in de stijl van Paul Van Ostaijen en zet bestaande woorden in een melodische klanklijn zonder aan betekenis te verliezen.

 

2

In de voorstelling wordt (een beetje) tekst gebruikt.
De tekst begrijpen is nuttig maar niet noodzakelijk om te volgen.

EEN PRODUCTIE VAN Tuning People 

CHOREOGRAFIE: Karolien Verlinden 
DANS & SPEL: Lukas Smolders, Bram Kelchtermans en Abigail Abraham/Laetitia Janssens 
CHOREOGRAFIE-ASSISTENT: Roxette Chikua 
TEKST: Freek Mariën 
MUZIEK: Jochem Baelus 
KOSTUUM & DECOR: Rachid Laachir 
DRAMATURGIE: Liesbeth De Clercq 
LICHTONTWERP: Maarten Meeuwsen 
COPRODUCTIE: HET LAB en hetpaleis 
MET DE STEUN VAN Literatuur Vlaanderen, de Vlaamse overheid en Krokusfestival

TUNING PEOPLE is het eigenzinnige collectief van vormgever/geluidskunstenaar Wannes Deneer, choreografe/danseres Karolien Verlinden en theatermaker/acteur Jef Van gestel. Met hun absurde en speelse ideeën komen ze tot verrassende, vaak beeldende (geluids)theatervoorstellingen in allerlei vormen of disciplines. In de Kopergietery passeerden o.a. de voorstellingen Leeghoofd, DaDaKaKa, Bonte Nacht, Tape voor Kleuters en Rita.