ateliers

VAKANTIE-ATELIER KROKUSVERLOF 2020

Heb je zin om theater te spelen, je lijf te laten bewegen, te improviseren, je fantasie op de spits te drijven en andere creatieve zielen te ontmoeten? KOPERGIETERY werkt samen met docenten uit verschillende kunstdisciplines en biedt zodoende een mix aan van podiumateliers. 

Dit jaar vinden de krokusateliers plaats op di 25, wo 26, do 27 en vr 28 februari 2020 in de KOPERGIETERY (Blekerijstraat 50). Telkens van 10u tot 12u.
 

We bieden vier ateliergroepen aan:
- 8-9 jarigen
- 10-11 jarigen* (media-atelier)
- 12-13 jarigen
- 14+

*Het atelier van de 10-11 jarigen bieden we aan als media-atelier i.s.m. JEF Jeugdfilmfestival. Tijdens 1 van de voormiddagen organiseren we een masterclass 3D-modelling motion capture. Tijdens het atelier zal rond en met deze technologie gewerkt worden.

INSCHRIJVEN doe je voor elke dag. Dus we verwachten je vier voormiddagen.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar 
theaterateliers@kopergietery.be
Indien de groep intussen volzet is, loont het de moeite je op de wachtlijst te laten plaatsen!

Het atelier kost 85€. 
Dit bedrag kan pas overgeschreven worden op het moment dat je inschrijving is bevestigd vanuit KOPERGIETERY. Het rekeningnummer krijg je dan per mail toegestuurd. Een fiscaal attest kan worden afgeleverd voor kinderen tot 12 jaar.

 

OVER DE THEATERATELIERS

Sinds de start van KOPERGIETERY (dat toen nog Speelteater Gent heette) in 1978 worden theaterateliers opgezet voor kinderen en jongeren van 8 jaar tot 18 jaar. Tegenwoordig zijn dat wekelijkse theaterateliers en periodieke vakantie-ateliers. Ook in KG Rabot worden er wekelijks ateliers opgezet.

Ieder seizoen zijn er een 150-tal kinderen en jongeren die, in kleine groepen, aan een project werken onder leiding van regisseurs, musici, choreografen, filmmakers en/of theaterdocenten.

Deze projecten verschillen in duur, opzet, naar inhoud en vorm, maar allemaal komen ze tot stand onder leiding van ervaren mensen. Sommige projecten groeien uit tot ‘volwaardige’, reizende producties.

Er wordt niet gewerkt volgens een ‘methode’ of een educatief programma. Ateliers zijn werkplaatsen. Plekken waar kinderen en jongeren, samen met een docent/artiest aan het werk gaan in een bruisend en voedend proces. Wederzijdse inspiratie en het ontwikkelen van eigen mogelijkheden, daar gaat het om, en ook het verwerven van inzichten. Inzichten in wat theater kan zijn, in wat zich afspeelt in de wereld.

 

WAT STAAT ER SEIZOEN 2019-2020 IN DE THEATERATELIERS OP STAPEL?

Dit jaar wordt opgedeeld in twee atelierblokken waarbij je in het EERSTE BLOK onderduikt in de repetitieruimtes en terugkeert naar ‘het begin’. Van ‘niets’ gaan we plots naar ‘iets’. Van de oerknal over de ontstaansmythes, naar pogingen alles opnieuw te beginnen, vallen en opstaan, het witte blad, de kip of het ei. 

In BLOK 2 start KamerKind, een atelierreeks waarin we specifiek inzoomen op ‘de kamer’ als plek van verbeelding. De muren van de kamer als grens en de deur van de kamer als opening naar een andere wereld. We werken toe  naar een toonmoment tijdens 'Wild Weekend' (zie onder).  
 

° PROJECTEN

Ateliervoorstelling De Klas

60 minuten, 1 klas, 10 lessenaars, 20 stoelen, evenveel jongeren, boekentassen, pennenzakken. Een veelvoud aan stylo’s, mappen, geheimen, afwijzingen, ruzies, hormonen, vriendschappen voor eeuwig, luizen, luisteren, roepen, zuchten, leren. Gewoon, op scène, de klas, niet meer of minder dan een klas. KOPERGIETERY-jongeren brengen met 'De klas' een erg levendige voorstelling. Herkenbaar, geestig, ontroerend. Een atelierjuweeltje om met plezier te ontdekken. Reserveer tickets voor de speelreeks in april 2020 HIER.

Wild Weekend & Jong Werk (XL)

Elk jaar biedt KOPERGIETERY een inkijk in haar atelierwerking tijdens het ‘Wild Weekend’, dat dit seizoen doorgaat op 16 & 17 mei 2020.  Iedere ateliergroep presenteert er een toonmoment. Aansluitend presenteren we van ma 18 mei t/m do 21 mei 'Jong Werk’, waar jonge makers die op één of andere manier met KOPERGIETERY verbonden zijn hun werk presenteren. Soms helemaal af, soms nog wat fragiel, maar steeds de moeite waard.  

 

° PRAKTISCH

De Theaterateliers voor seizoen 19-20 gaan van start op woensdag 18 september en op zaterdag 21 september 2019. 
 

VAKANTIE-ATELIERS 2019-2020

De Korkusateliers vinden plaats van 25 t/m 28 februari. Alle info vind je bovenaan deze pagina. 

* WACHTLIJST *
Wanneer een groep volzet is, loont het wel de moeite te vragen je op de wachtlijst te plaatsen. Immers: als er een ingeschreven kind dient af te haken, contacteren we de mensen op de wachtlijst in volgorde van opgave. Op dat moment heb je opnieuw de keuze om al dan niet in te tekenen.

 

GOED OM WETEN

De wekelijkse theaterateliers zijn helaas reeds volzet. Daarom organiseert KOPERGIETERY tijdens schoolvakanties regelmatig vakantieateliers, zodat nieuwe kinderen en jongeren het huis en de werking kunnen leren kennen.

Indien er plaatsen vrijkomen binnen de wekelijkse ateliers, kan een kind - die deelnam aan de vakantieateliers - doorschuiven naar de wekelijkse ateliers.  Als uw kind daar zin in heeft, is het belangrijk dit te melden zodat je kind op de wachtlijst staat!

Dit is echter geen wachtlijst met nummertjes…  We selecteren de nieuwe kinderen/jongeren op basis van hun leeftijd (in sommige leeftijdsgroepen komen er meer plaatsen vrij dan in andere) en hun profiel (hoe ze binnen de bestaande groepen zouden functioneren). We vertrekken dus heel erg van de persoonlijkheid van de kinderen in de (bestaande) groep en dat bepaalt mee de instroom van nieuwe kinderen in de ateliers. Niet vergeten: énkel kinderen die reeds een vakantieatelier volgden, komen in aanmerking.

De wekelijkse theaterateliers vinden plaats in de KOPERGIETERY (Blekerijstraat) en in KG Rabot (Vlotstraat), altijd op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.  De wekelijkse Rabotateliers in KG RABOT (Vlotstraat) vinden plaats op dinsdag na school. In de Rabotateliers werken we met kinderen uit de wijk Rabot.

 

DOCENTEN 2019-2020

Bert Dobbelaere, Griet Dobbelaere, Ilja Van Autreve, Jotka Bauwens, Pascal Buyse, Dominique Collet, Tim Van Nuffel, Arne Luiting, Craig Weston, Anna Carlier, Hilde De Clerck, Tijs Verbrugge, Lola Bogaert, Anna Carlier, Anouk David, Pepijn Lievens, Soetkin Vervaet, , Klaas Dero, Jozefien Mombaerts, Katrijn De Cooman, Rebecca Daldini, Walter Janssens , Michiel Soete, Eva Binon, Patrick Vervueren , Hanne Vandersteene, Mats Vandroogenbroeck, Simon De Winne, Lien Maes, Playfield

 

CONTACT