Medialab

KOPERGIETERY onderzoekt, ontwikkelt en implementeert met behulp van o.a. onze Mediatafel, een grote touchscreen tafel publiek toegankelijk in onze Mediafoyer, de digitale mogelijkheden binnen alle geledingen van het huis: onze creaties, de theaterateliers en de scholen- en publiekswerking.

Bij je bezoek aan KOPERGIETERY kan je onze Mediatafel raadplegen voor de nieuwste filmpjes van voorstellingen en ateliers. Je kan er ook ons archief raadplegen of een blik werpen op het maakproces van een theatervoorstelling. (Omwille van COVID-19 is de Mediatafel tijdelijk niet beschikbaar).

Elk jaar organiseren we een media-ateliertraject binnen de Theaterateliers: één ateliergroep heeft gedurende een volledig semester de mogelijkheid om - binnen het overkoepelende atelierthema - met media, technologie en innovatieve toepassingen aan de slag te gaan. Dit mediatraject wordt extra begeleid. 

Enige tijd geleden lanceerden we voor onze eigen creaties het digitale inspiratieplatform KIOSK. Op KIOSK vind je, per KOPERGIETERY-creatie, achtergrondinformatie, inspirerende opdrachten, interviews met de makers en opdrachten of spelletjes die je thuis of in de klas kan ontdekken. Het platform is voor iedereen toegankelijk. Als leerkracht kan je ermee in je klas aan de slag, als publiek werp je een blik op het maakproces en leer je de voorstelling beter kennen. 

Verder en niet in het minst zet Medialab de digitale schouders onder artistieke initiatieven die de cross-over tussen digitale media en podiumkunsten onderzoeken. Speerpunt hierin is ons Festival Digital, dat sinds 2017 tweejaarlijks wordt opgezet. Tijdens Festival Digital nodigen we nationale en internationale gezelschappen uit, tonen we resultaten van onderzoek tijdens de theaterateliers en houden we workshops rond kunst en technologie.

Let’s get digital!

 

Video n.a.v. de inhuldiging van de Mediatafel in 2016.

 

CONTACT

Ilja Van Autreve, coördinator Medialab
ilja@kopergietery.be
0032 9 266 11 44